Små limepies
25. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Den perfekte gæstedessert, der kan laves dagen før og blot stå klar på køl.
Ingredienser
Udstyr
Det skal du bruge
6 små tærteforme
Sådan gør du
Fyld kiksene i en frysepose, og knus dem ved at rulle dem med en kagerulle.
Smelt smørret i en gryde, og bland det med knuste kiks og sukker. Rør sammen til en ensartet masse, og fordel den i seks små tærteforme. Tryk massen godt sammen vha. f.eks. en kop eller et glas.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk kondenseret mælk sammen med 1 spsk. fintrevet limeskal, limesaft og æg med en elpisker i en skål.
Fordel fyldet på bundene.
Bag tærterne i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl dem lidt, og sæt dem i fryseren i 15-20 minutter, hvis de skal serveres straks. Ellers kan de stå i køleskabet natten over.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål. Pynt de kolde tærter med flødeskum (brug evt. en sprøjtepose med stjernetylle),limeskiver, lidt mynte og hakkede pistacienødder. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk