Små kyllingetærter med stegte grøntsager

Små, sprøde tærter med kylling og grøntsager, der varmer dig indefra og ud.

Bemærk
Kogetid, kylling: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

otte små portionsbageforme, 7 cm i diameter (linseforme, aluforme eller tærteforme med løs bund)

Sådan gør du

Læg kyllingen i en stor gryde. Pil løg, og skær dem i både. Skræl gulerødder, og skær dem i grove tern. Rens porrer, og skær dem i skiver (brug kun det grønne, og gem det hvide til senere). Læg grøntsagerne i gryden til kyllingen, og tilsæt laurbærblade, hvidvin og vand, så det dækker. Lad kyllingen simre under låg i 1½-2 timer. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
Skræl gulerødder, og skær dem i tern. Rens bladselleri, og skær dem i skiver. Pil og hak løg. Steg det hvide fra porrerne, gulerødder, bladselleri og løg i olie på en pande, men uden at det tager farve.
Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle lidt af. Lad bouillonen koge videre, til der er ca. 1 l tilbage. Pluk kødet af kyllingen (fjern skindet). Si bouillonen.
Smelt smør i en gryde. Pisk melet i. Hæld langsomt bouillon i under piskning. Pisk fløde i, og vend kyllingekød og stegte grøntsager i. Smag til med salt og peber. Fordel kyllingefyldet i 8 smurte forme.
Klip butterdejspladerne til, så de passer som låg over formene. Luk dem godt fast om formene, prik et lille hul i toppen, og pensl med sammenpisket æg. Bag tærterne gyldne i ovnen ved 180° i 15-20 minutter – dejen skal være gennembagt. Servér evt. en god salat til.

Tip!

Lav gerne tærterne klar dagen i forvejen, og sæt på køl. Så behøver du bare at bage dem, lige før de skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: AOP

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar