Små kiksekager med karamel
3. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Hvem siger, at kiksekager altid skal være skiver fra en firkantet form? Prøv at lave dem i portionsstørrelser i stedet – og gør dem ekstra lækre med karamelsauce imellem lagene og knasende chokoladeknapper på toppen.
Bemærk
Kagerne skal sætte sig i køleskabet i mindst et par timer inden servering.
Ingredienser
Udstyr
5 muffinforme (diameteren skal passe til de kiks, du bruger)
Sådan gør du
Kog sukker, sirup og fløde op i en gryde, hvor der er plads til, at det kan boble op. Lad det koge ind til en tyk, lysebrun karamel i 15-20 minutter. Afkøl saucen let, og smag til med salt.
Hak chokoladen groft. Opvarm den sammen med smør i en lille gryde ved svag varme under jævnlig omrøring. Tag gryden fra varmen, når chokoladen er smeltet, og rør flormelis og æggeblomme i chokolademassen.
Læg en stor skefuld chokoladesauce og en lille skefuld karamelsauce i bunden af hver muffinform. Læg en kiks ovenpå, og læg chokoladesauce og karamelsauce over. Gentag dette, så der er to kiks i alt og chokoladesauce øverst og nederst.
Tryk forsigtigt chokoladeknapperne fast i toppen af kagerne, inden chokoladen stivner. Lad kagerne sætte sig i køleskabet i mindst et par timer, og tag dem ud 10 minutter før servering
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk