Små kaninboller

28. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Tag ungerne med i køkkenet, og lad dem pynte de søde kaniner med glasur og chokolade.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm mælken op, til den er lunken, og opløs gæren deri. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt sukker, kardemomme, muskatnød og et let sammenpisket æg. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen i ca. 10 minutter, gerne på en røremaskine.
Tilsæt smørret lidt ad gangen, og ælt det godt ind i dejen, der skal være elastisk og blød. Form dejen til en stor kugle, drys lidt mel over, læg et visketykke over skålen med dejen, og lad den hæve på et lunt sted i 1 time.
Hæld dejen ud af skålen på et meldrysset bord, og form 10 boller a 60 g til hoveder og 20 små boller af 15 g til ører.
Sæt 2 ører på hver bolle, og læg alle kaninhovederne på en bageplade med bagepapir. Læg dem efterhæve tildækket i 20 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bollerne helt på en bagerist.
Rør flormelis og kogende vand sammen til glasur i en skål, og fyld den i en sprøjtepose. Smelt chokoladen over vandbad, og fyld den i en anden sprøjtepose.
Pynt ansigtet med hvide øjne og en rund næse i glasur, og lad den derefter tørre. Tegn prikker i øjnene med chokoladen og derefter knurhår, mund og ører.

Tip!

Bland evt. rosiner eller små stykker chokolade i bolledejen. Bollerne holder bedst i en plastikpose, men skal helst spises inden for et par dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar