Små jordbærtærter med pistaciemazarin
28. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Vi har ventet længe på de saftspændte, røde jordbær, men nu er de her endelig! Og hvad er mere nærliggende end at servere dem på populæreste vis i saftige portionstærter spækket med marcipan og pistacie?
Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 2 timer.
Afkøling, vaniljecreme: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
4 portionstærteforme med løs bund, 10 cm i diameter
Sådan gør du
Blend pistacienødderne til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt pistaciemel, mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformene med dejen, så dejen dækker formenes bunde og kanter. Skær overskydende dej væk. Stil tærtebundene i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Bland groftrevet marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt det bløde smør, og rør det sammen. Tilsæt æg, og pisk kort til en ensartet masse. Blend pistacienødderne til fint mel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i mazarinmassen. Fordel pistaciemazarinen i de kolde tærtebunde, og bag tærterne i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og sæt dem til afkøling på en rist.
Smelt chokoladen ved lav varme, og pensl den på tærternes overflade. Sæt dem på køl, indtil chokoladen er størknet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret for at fordele dem. Hæld æggeblommer, vaniljesukker, majsstivelse og sødmælk sammen i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kog i 2-4 minutter under konstant omrøring, til cremen tykner. Hæld vaniljecremen over i en skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 2 timer, til den er helt kold.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Pisk den kolde vaniljecreme lind med en elpisker, og vend den forsigtigt sammen med flødeskummet. Fordel vaniljecremen i høje toppe på de 4 tærter.
Skyl og nip jordbærrene, skær dem i halve, og placér dem flot på tærterne. Opvarm forsigtigt ribsgeléen i en lille gryde, til den er smeltet og har en flydende konsistens. Pensl jordbærtærterne med geléen i et jævnt lag, og drys med hakkede pistacienødder. Servér tærterne straks, mens de er friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk