Små gulerodsrøsti med basilikumolie og flødeost
6. april 2021
af
Skovdal Nordic.
Foto: Skovdal Nordic
Røsti er en gammel klassiker, der tryller triste kartofler om til lækre små pandekager. I denne version spiller gulerod og persillerod hovedrollerne. Servér dem med flødeost og hjemmelavet basilikumolie.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødder og persillerod, og riv dem på den grove side af et rivejern.
Bland gulerødder, persillerod og salt i en skål.
Smelt smør på en pande. Fordel grøntsagerne i små bunker på panden. Brug gerne en metalring eller udstikker for at få helt runde former.
Steg røsti i 3-5 minutter på hver side, eller til de er blevet gyldne. Tænd ovnen på 80°, og hold dem lune i ovnen.
Skyl basilikum. Blend olie og basilikum i en blender.
Lun basilikumolien i en gryde i ca. 2 minutter.
Hæld olien gennem en sigte, så der kun er den grønne olie tilbage.
Servér røsti med flødeost og basilikumolie. Pynt gerne med små basilikumblade.
Tip!
Har du en æbleskivepande, kan du også sagtens tilberede de revne grøntsager der i små kugler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk