Små grønne fletbrød med spinat og sesam
27. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Blendet spinat giver brødene en fin, lysegrøn farve. Brug dem i madpakken eller som kuvertbrød.
Bemærk
Hævetid: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Optø spinaten, og knug den fri for væske. Blend spinaten sammen med hytteost i en blender eller minihakker til ensartet konsistens.
Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en skål. Tilsæt sukker, olie og spinatblandingen, og rør det sammen. Tilsæt havregryn, mel og salt, og ælt dejen sammen, til den er glat og smidig, men stadig let klistret. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 8 lige store stykker. Del hvert stykke dej i 3, og tril dem til tynde pølser på ca. 20 cm's længde. Læg 3 tynde dejpølser tæt sammen, og flet dem til et lille, aflangt brød. Gentag med resten af dejen.
Fordel fletbrødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
Bag brødene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl fletbrødene let på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk