Små forlorne harer med bagte rodfrugter og brun sauce
I dag er der dømt ægte mormormad! I stedet for én stor hare er farsen formet til små, delikate portionsanretninger.

0-30 min.
(1)
11. maj 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Små forlorne harer med brun sauce
- løg
- 1
- stor gulerødder
- 1
- hakket svinekød
- 600 g
- salt
- 2 tsk.
- friskkværnet peber
- 1 tsk.
- æg
- 2
- mælk
- 1 dl
- hvedemel
- 3 spsk.
- bacon i skiver
- 150 g
- frisk timian
- 4 stilke
- grøntsagsbouillon
- 2 dl
- piskefløde
- 3 dl
Brun sauce
- madkulør
- æbleeddike
- 1 spsk.
- salt og peber
Bagte rodfrugter
- gulerødder
- 400 g
- persillerødder
- 600 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- tørret timian
- 1½ tsk.
- salt og peber
Til servering
- rødt æbler
- 1
- kruspersille
- 1 håndfulde
- frisk timian
- 4 stilke
Sådan gør du
Små forlorne harer med brun sauce
Tænd ovnen på 200°.
Pil løget, og skræl guleroden. Riv begge dele groft. Rør kødet sammen med salt og peber i en skål, og tilsæt derefter løg, gulerod, æg, mælk og mel. Rør farsen sammen, til den er ensartet, og lad den hvile i 15 minutter.
Form farsen til 8 små ovale harer, og pak dem hver især ind i bacon. Læg harerne i et ovnfad, fordel timiankviste imellem harerne, og hæld bouillon og fløde i bunden af fadet.
Steg de forlorne harer i ovnen i 40-45 minutter, til baconen er sprød.
Bagte rodfrugter
Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede stave. Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen under harerne i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vend rundt i dem undervejs.
Brun sauce
Tag harerne ud af ovnen. Sigt flødeblandingen fra bunden af fadet fri for urter, og hæld den i en gryde. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 5 minutter. Tilsæt madkulør, og smag saucen til med eddike, salt og peber.
Servering
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Anret de forlorne harer med bagte rodfrugter, æble, brun sauce og hakket persille og timian.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Sådan laver du den perfekte brune sovs
Powered by Froala Editor