Små forlorne harer med bagte rodfrugter og brun sauce
11. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
I dag er der dømt ægte mormormad! I stedet for én stor hare er farsen formet til små, delikate portionsanretninger.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Pil løget, og skræl guleroden. Riv begge dele groft. Rør kødet sammen med salt og peber i en skål, og tilsæt derefter løg, gulerod, æg, mælk og mel. Rør farsen sammen, til den er ensartet, og lad den hvile i 15 minutter.
Form farsen til 8 små ovale harer, og pak dem hver især ind i bacon. Læg harerne i et ovnfad, fordel timiankviste imellem harerne, og hæld bouillon og fløde i bunden af fadet.
Steg de forlorne harer i ovnen i 40-45 minutter, til baconen er sprød.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede stave. Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen under harerne i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vend rundt i dem undervejs.
Tag harerne ud af ovnen. Sigt flødeblandingen fra bunden af fadet fri for urter, og hæld den i en gryde. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 5 minutter. Tilsæt madkulør, og smag saucen til med eddike, salt og peber.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Anret de forlorne harer med bagte rodfrugter, æble, brun sauce og hakket persille og timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Sådan laver du den perfekte brune sovs
Powered by Froala Editor