Små forlorne harer med bagte rodfrugter og brun sauce

11. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

I dag er der dømt ægte mormormad! I stedet for én stor hare er farsen formet til små, delikate portionsanretninger.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Pil løget, og skræl guleroden. Riv begge dele groft. Rør kødet sammen med salt og peber i en skål, og tilsæt derefter løg, gulerod, æg, mælk og mel. Rør farsen sammen, til den er ensartet, og lad den hvile i 15 minutter.
Form farsen til 8 små ovale harer, og pak dem hver især ind i bacon. Læg harerne i et ovnfad, fordel timiankviste imellem harerne, og hæld bouillon og fløde i bunden af fadet.
Steg de forlorne harer i ovnen i 40-45 minutter, til baconen er sprød.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede stave. Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen under harerne i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vend rundt i dem undervejs.
Tag harerne ud af ovnen. Sigt flødeblandingen fra bunden af fadet fri for urter, og hæld den i en gryde. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 5 minutter. Tilsæt madkulør, og smag saucen til med eddike, salt og peber.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Anret de forlorne harer med bagte rodfrugter, æble, brun sauce og hakket persille og timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar