Små farsbrød med parmaskinke og æble
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Fyld muffinformen med små farsbrød, der smager henad god, gammeldags æbleflæsk.
Ingredienser
Udstyr
1 muffinform af metal eller silikone med 6 huller
Sådan gør du
Rør kødet sejt med salt i en skål. Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker. Skyl det ene æble, og fjern kernehuset. Skær æblet i mindre stykker. Skræl og riv ingefær.
Blend løg, hvidløg, æble og æg i en minihakker, og rør det i farsen. Rør ingefær, havregryn og æblejuice i. Krydr med peber, og lad farsen hvile i 5 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis farsen er meget fast.
Skyl det andet æble, og skær det i skiver på tværs med en kniv eller på et mandolinjern. Skær dem evt. lidt til, så de passer til formen, og læg skiverne i de smurte huller i formen.
Tænd ovnen på 200°. Læg parmaskinke rundt i kanten af hvert hul, og fyld op med fars. Glat overfladen med en ske, og fold skinken indover.
Bag de små farsbrød i ovnen i ca. 20 minutter, til farsen er gennembagt. Vend dem ud af formen, og servér dem lune eller kolde med rugbrød og evt. syltet tilbehør til.
Tip!
Skriv ”farsbrød” i søgefeltet her på siden, og find flere opskrifter på saftige farsbrød i mange varianter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk farsbrød