Små Daim-kager med koldskålsmousse

9. september 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Kagen her smager af sol og sommer, men kan altså sagtens spises hele året rundt.

Bemærk
Moussen skal sætte sig køligt i mindst 4 timer, men gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form, ca. 20x25 cm

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Opvarm fløde, citronsaft, sukker og vaniljepulver til kogepunktet i en lille gryde. Fjern gryden fra varmen, og smelt husblas i væsken 1 blad ad gangen. Afkøl lagen til lidt mere end stuetemperatur.
Rør kærnemælk i sukkerlagen lidt ad gangen. Dæk moussen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet mindst 4 timer, men gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°. Riv marcipanen groft. Hak halvdelen af mandlerne groft, og kør den anden halvdel til fint mel i en foodprocessor.
Pisk sukker og smør luftigt. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk marcipan i, når massen er ensartet.
Vend grofthakkede mandler, mandelmel og hakkede Daimstykker i dejen, og læg den i bradepande, der er foret med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, og afkøl den på en bagerist
Pisk hurtigt koldskålsmoussen igennem, og hæld den i en sprøjtepose med stjernetylle.
Stik Daim-kagen ud med en kageudstikker eller skær den i firkantede stykker, og dekorer dem med koldskålsmoussen.
Pynt med halve jordbær og knuste kammerjunkere lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar