Små Daim-kager med koldskålsmousse
9. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kagen her smager af sol og sommer, men kan altså sagtens spises hele året rundt.
Bemærk
Moussen skal sætte sig køligt i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet form, ca. 20x25 cm
Sådan gør du
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Opvarm fløde, citronsaft, sukker og vaniljepulver til kogepunktet i en lille gryde. Fjern gryden fra varmen, og smelt husblas i væsken 1 blad ad gangen. Afkøl lagen til lidt mere end stuetemperatur.
Rør kærnemælk i sukkerlagen lidt ad gangen. Dæk moussen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet mindst 4 timer, men gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°. Riv marcipanen groft. Hak halvdelen af mandlerne groft, og kør den anden halvdel til fint mel i en foodprocessor.
Pisk sukker og smør luftigt. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk marcipan i, når massen er ensartet.
Vend grofthakkede mandler, mandelmel og hakkede Daimstykker i dejen, og læg den i bradepande, der er foret med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, og afkøl den på en bagerist
Pisk hurtigt koldskålsmoussen igennem, og hæld den i en sprøjtepose med stjernetylle.
Stik Daim-kagen ud med en kageudstikker eller skær den i firkantede stykker, og dekorer dem med koldskålsmoussen.
Pynt med halve jordbær og knuste kammerjunkere lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk