Små citronkager med birkes og sirup
11. juni 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Citronkagerne her kommer i fine portionsstørrelser. Efter kagerne er bagt, bliver de overhældt med en syrlig og sød citronsirup.
Ingredienser
Udstyr
6 små, aflange forme, ca. 6 x 10 cm
Sådan gør du
Kør æg, sukker og vaniljeessens i en foodprocessor, til blandingen er blød og cremet. Rør fløde i.
Smelt smørret i en gryde, uden at det bliver mørkt. Tilsæt birkes, fintrevet citronskal og citronsaft.
Sigt mel og bagepulver i en skål, og vend det i æggemassen. Vend det hele sammen med smørblandingen.
Tænd ovnen på 180°. Smør formene, og beklæd dem evt. med bagepapir. Fyld formene ¾ op med dej, og bag dem i ovnen i 25 minutter.
Bring fintrevet citronskal, citronsaft og sukker i kog i en lille gryde. Rør, til sukkeret er helt opløst.
Hæld rundhåndet citronsirup ud over de friskbagte, varme kager. Lad dem afkøle lidt, før de tages ud af formene.
Pynt kagerne med citrontimian inden servering.
Tip!
Smør og sæt evt. de små forme på frys, inden du hælder dejen i. Det gør det nemmere at få kagerne ud af formene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk