Små chokolademazariner med appelsin
6. marts 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Forkæl dine gæster med saftige, små mazariner med et strejf af appelsin og masser af fyldig chokoladesmag.
Bemærk
Hviletid: Ganachen skal hvile i køleskabet i ca. 1 time
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose med stor stjernetyl
Minimuffinforme
Sådan gør du
Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det hele sammen. Pisk æg i 1 ad gangen.
Rør mel og kakaopulver i. Riv appelsinskallen fint, og rør den i − gem en smule til pynt.
Fordel dejen i minimuffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter ved 175°. Lad kagerne køle helt af.
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring fløde i kog i en kasserolle, og hæld den over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Kom ganachen i køleskabet i ca. 1 time, så den tykner, men stadig er sprøjtebar.
Kom ganachen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt stjerner ud på de afkølede kager. Pynt med lidt revet appelsinskal.
Tip!
Har du ikke en stjernetyl, kan du smøre lidt ganache på toppen af hver kage med en ske eller kniv.
Du kan også lave kagerne i almindelige muffinforme. Så bliver der 8-10 stk. De skal bage ca. 5 minutter længere.
Du kan også lave kagerne i almindelige muffinforme. Så bliver der 8-10 stk. De skal bage ca. 5 minutter længere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk