Små chokolade-cupcakes med chokoladefrosting

31. marts 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Delikate cupcakes med dobbelt op på chokoladesmag.

Bemærk
Kagerne holder sig saftige længe og kan derfor nemt bages dagen før servering

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret ved svag varm i en lille tykbundet gryde. Hak chokoladen fint, hæld halvdelen i gryden, og rør forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Hæld blandingen i en skål, og afkøl i et par minutter. Hæld sukker og æg i, og bland godt.
Bland resten af den hakkede chokolade i dejen, og rør godt sammen. Si mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver ned i dejskålen, og bland godt.
Hæld dejen i en sprøjteposte, og klip et hul i enden på ca. 1 cm. Fordel dejen i muffinformen, evt. med små papirforme i. Fyld kun 3/4 op, da dejen hæver en smule under bagningen.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter. Afkøl på en bagerist.
Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk med en elpisker til en luftig creme.
Hæld chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt lidt chokoladecreme ud på de små cupcakes. Pynt evt. med spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar