Små chokolade-cupcakes med chokoladefrosting
Delikate cupcakes med dobbelt op på chokoladesmag.

31-60 min.
(0)
31. marts 2023 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Bemærk:Kagerne holder sig saftige længe og kan derfor nemt bages dagen før servering
Ingredienser
stk.
Chokolade-cupcakes
- tempereret smør
- 125 g
- mørk chokolade
- 150 g
- sukker
- 150 g
- æg
- 2
- hvedemel
- 150 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- rent kakaopulver
- 1 spsk.
Chokoladefrosting
- flormelis
- 5 dl
- rent kakaopulver
- 1½ dl
- tempereret smør
- 90 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- sødmælk
- ½ dl
- Evt. spiseligt guldstøv (pynt)
Udstyr
- 1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Chokolade-cupcakes
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret ved svag varm i en lille tykbundet gryde. Hak chokoladen fint, hæld halvdelen i gryden, og rør forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Hæld blandingen i en skål, og afkøl i et par minutter. Hæld sukker og æg i, og bland godt.
Bland resten af den hakkede chokolade i dejen, og rør godt sammen. Si mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver ned i dejskålen, og bland godt.
Hæld dejen i en sprøjteposte, og klip et hul i enden på ca. 1 cm. Fordel dejen i muffinformen, evt. med små papirforme i. Fyld kun 3/4 op, da dejen hæver en smule under bagningen.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter. Afkøl på en bagerist.
Chokoladefrosting
Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk med en elpisker til en luftig creme.
Hæld chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt lidt chokoladecreme ud på de små cupcakes. Pynt evt. med spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner