Små chokolade-cupcakes med chokoladefrosting
31. marts 2023
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Delikate cupcakes med dobbelt op på chokoladesmag.
Bemærk
Kagerne holder sig saftige længe og kan derfor nemt bages dagen før servering
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret ved svag varm i en lille tykbundet gryde. Hak chokoladen fint, hæld halvdelen i gryden, og rør forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Hæld blandingen i en skål, og afkøl i et par minutter. Hæld sukker og æg i, og bland godt.
Bland resten af den hakkede chokolade i dejen, og rør godt sammen. Si mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver ned i dejskålen, og bland godt.
Hæld dejen i en sprøjteposte, og klip et hul i enden på ca. 1 cm. Fordel dejen i muffinformen, evt. med små papirforme i. Fyld kun 3/4 op, da dejen hæver en smule under bagningen.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter. Afkøl på en bagerist.
Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk med en elpisker til en luftig creme.
Hæld chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt lidt chokoladecreme ud på de små cupcakes. Pynt evt. med spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk