Små chokolade-cupcakes med chokoladefrosting

Delikate cupcakes med dobbelt op på chokoladesmag.

Små chokolade-cupcakes med chokoladefrosting
31-60 min.

(0)

31. marts 2023 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Bemærk:Kagerne holder sig saftige længe og kan derfor nemt bages dagen før servering

Ingredienser

stk.

Chokolade-cupcakes

tempereret smør
125 g
mørk chokolade
150 g
sukker
150 g
æg
2
hvedemel
150 g
bagepulver
1 tsk.
vaniljesukker
1 tsk.
rent kakaopulver
1 spsk.

Chokoladefrosting

flormelis
5 dl
rent kakaopulver
1½ dl
tempereret smør
90 g
vaniljesukker
1 tsk.
sødmælk
½ dl
Evt. spiseligt guldstøv (pynt)

Udstyr

  • 1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Chokolade-cupcakes

Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret ved svag varm i en lille tykbundet gryde. Hak chokoladen fint, hæld halvdelen i gryden, og rør forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Hæld blandingen i en skål, og afkøl i et par minutter. Hæld sukker og æg i, og bland godt.
Bland resten af den hakkede chokolade i dejen, og rør godt sammen. Si mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver ned i dejskålen, og bland godt.
Hæld dejen i en sprøjteposte, og klip et hul i enden på ca. 1 cm. Fordel dejen i muffinformen, evt. med små papirforme i. Fyld kun 3/4 op, da dejen hæver en smule under bagningen.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter. Afkøl på en bagerist.

Chokoladefrosting

Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk med en elpisker til en luftig creme.
Hæld chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt lidt chokoladecreme ud på de små cupcakes. Pynt evt. med spiseligt guldstøv.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'