Små butterdejstærter med tomater
29. september 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
I slutningen af sommeren og begyndelsen af efteråret kan man finde danske tomater i alle mulige farver og størrelser. De er lækre at spise, lige som de er, men lykkes det dig at gemme nogle, smager de også fremragende på en let butterdejstærte.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Rul butterdejen ud, og skær den i 4 firkantede stykker. Placér stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Riv osten fint på et rivejern. Skyl citronen, og riv skallen fint. Rør ost, citronskal, cremefraiche, salt og peber sammen. Fordel cremen på butterdejen.
Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Fordel skiverne på dejen. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne på dejen.
Skyl timian, og pluk bladene. Drys bladene over tomaterne.
Bag butterdejstærten i ovnen i 30-35 minutter, eller til den bliver gylden. Servér gerne butterdejstærterne med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk