Små butterdejstærter med marcipan og blommer
24. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De sprøde tærter er hurtige at lave. Prøv også med æbler, nektariner eller friske figner.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær butterdejen ud i 6 rektangler på ca. 10 x 12 cm, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Rids butterdejsfirkanterne forsigtigt med en kniv, så der bliver 1½ cm fri ud til kanten.
Pisk æggeblommen sammen med en gaffel i en skål, og pensl den yderste kant på butterdejen med æggeblommen.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør og sukker i en skål. Fordel remoncen på butterdejsstykkerne inden for kanterne.
Skyl blommerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne oven på marcipanfyldet, og pensl frugten med honning. Hak pistacienødderne fint, og drys dem over tærterne.
Bag butterdejstærterne i ovnen i ca. 25 minutter, til kanterne er gyldne.
Rør cremefraiche og vaniljesukker sammen i en skål, og servér vaniljecremen til de lune tærter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk