Små butterdejstærter med avocado og rejer
19. november 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde små tærter med lækkert fyld, der vil gøre sig godt som forret eller let hovedret serveret med en grøn salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skær butterdejen i firkanter på 8 x 6 cm, og pensl dem med sammenpisket æg.
Prik dejen med en gaffel, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag tærtebundene i 8 minutter, til de er luftige og gyldne. Lad dem køle af på en rist.
Hak kørvel og dild, og rør krydderurterne sammen med cremefraiche i en skål. Riv skallen af citronen fint, og pres saften.
Vend skallen i cremefraichen, og gem saften til senere. Smag dressingen til med salt, peber og evt. mere citronskal.
Pil rejerne. Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver.
Fordel lidt af dressingen på butterdejsbundene, og læg avocadoen taglagt ovenpå.
Dryp citronsaft henover, og fordel rejerne øverst. Servér straks sammen med resten af dressingen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk