Små brombærgaletter med vaniljeis
28. oktober 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Små, nemme og rustikke tærter, som kan laves med sæsonens bær. Servér tærterne lune med kold flødeskum eller en kugle vaniljeis.
Bemærk
Hviletid på køl, mørdej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld hvedemel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt ægget, og ælt det hele hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tag mørdejen ud fra køl, og del den i 4 lige store portioner. Rul mørdejen ud til 4 cirkler med en diameter på 16-17 cm. Fordel dejcirklerne på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 200°. Riv marcipanen, fordel den på midten af hver mørdejscirkel, og lad 3 cm dej være fri rundt i kanten. Fordel brombærrene oven på marcipanen. Drys 1 spsk. sukker og derefter ½ tsk. majsstivelse over brombærrene på hver tærte. Fold kanten af dejen ind over bærrene hele vejen rundt.
Pensl galetterne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér tærterne lune med en kugle god vaniljeis på toppen.
Tip!
Brombærrene kan erstattes af andre bær, fx hindbær, blåbær eller stikkelsbær. Justér mængden af sukker, så det passer til de valgte bærs sødme og syrlighed.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk