Små blommekager med kokos
31. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Disse blommekager med kokos er vidunderlige, saftige kager, der også er gode som dessert, serveret med blød vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Ingredienser
Udstyr
seks små tærteforme
Sådan gør du
Skær det bløde smør i mindre stykker. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker.
Pisk 1 æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt kokosmel, og vend det hele godt sammen med cremefraichen.
Smør små tærteforme grundigt. Skyl og skær blommerne i halve eller kvarte, fjern stenen.
Fordel halvdelen af blommerne i tærteformene, og hæld dejen over. Dejen hæver, så fyld kun formene til ca. 1½ cm fra kanten.
Bag kagerne i en 190° varm ovn i 15 minutter, og læg så de sidste blommer ovenpå.
Drys overfladen let med sukker, og bag kagerne færdige i ovnen i yderligere ca. 15 minutter. Tjek med en nål eller strikkepind, om de er gennembagte.
Afkøl kagerne i formene, og servér.
Tip!
Kagerne kan også bages i muffinforme med blommestykker vendt i dejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk