Små basilikumbrød med emmentaler og parmesan

1. juni 2018 af .

Foto: Lea Kaae Hansen, skovdalnordic.com

De små basilikumbrød bliver høje, luftige og sprøde, når du bager dem i en muffinform. Servér dem gerne lune som tilbehør til et måltid.

Ingredienser

Udstyr

en fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
Pisk æggene luftige med en elpisker. Tilsæt kærnemælk, mel, natron og salt, og pisk det godt sammen. Pluk og hak basilikum. Rør smeltet smør i dejen sammen med basilikum og de to slags oste.
Fordel dejen i en smurt muffinform.
Bag brødene i ovnen i 18-20 minutter. Åbn ikke ovndøren imens.
Tjek, at brødene er færdigbagte: De skal lyde hule, når du banker på dem på undersiden.

Tip!

Dyrk selv basilikum i have eller drivhus. Typerne græsk basilikum, busk- eller dværgbasilikum tåler bedst den danske sommer, men skal stadig have godt med varme, vand og gødning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar