Små basilikumbrød med emmentaler og parmesan
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae Hansen, skovdalnordic.com
De små basilikumbrød bliver høje, luftige og sprøde, når du bager dem i en muffinform. Servér dem gerne lune som tilbehør til et måltid.
Ingredienser
Udstyr
en fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
Pisk æggene luftige med en elpisker. Tilsæt kærnemælk, mel, natron og salt, og pisk det godt sammen. Pluk og hak basilikum. Rør smeltet smør i dejen sammen med basilikum og de to slags oste.
Fordel dejen i en smurt muffinform.
Bag brødene i ovnen i 18-20 minutter. Åbn ikke ovndøren imens.
Tjek, at brødene er færdigbagte: De skal lyde hule, når du banker på dem på undersiden.
Tip!
Dyrk selv basilikum i have eller drivhus. Typerne græsk basilikum, busk- eller dværgbasilikum tåler bedst den danske sommer, men skal stadig have godt med varme, vand og gødning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk