Små bananmuffins uden sukker
25. oktober 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
De små kager er uden fedtstof og uden ekstra tilsat sukker (udover det, som er i chokoladen),og de er derfor en ganske lødig snack at have med i madpakken eller på farten.
Ingredienser
Udstyr
30-35 minimuffinforme, gerne af silikone
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft, og sæt minimuffinformene klar på en bageplade.
Mos bananerne i en skål med en gaffel. Pisk æggene i bananmosen, og tilsæt havregryn, hvedemel, mælk, vaniljepulver, kanel, salt og bagepulver. Rør det hele godt sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i 30-35 små minimuffinforme af silikone, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem let på en rist, og vip dem ud af formene, mens de endnu er lune, og afkøl dem helt.
Tip!
Vil du undgå gluten, kan hvedemel og havregryn skiftes ud med 200 g glutenfri havregryn, evt. blendet til mel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk