Små aspargestærter med parmaskinke og grøn salat
Det er ekstra delikat at få sin helt egen tærte. Men skal det gå stærkt, kan du i stedet lave én stor tærte.

31-60 min.
(0)
3. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Aspargestærter
- grønne asparges
- 2 bundter
- butterdej
- 1 ark
- æg
- 1
- usprøjtet citroner
- 1
- parmesan
- 25 g
- cremefraiche 18 %
- 1½ dl
- herbes de Provence
- 1 tsk.
- salt og peber
- pinjekerner
- 30 g
Salat
- blandet grøn salat
- 75 g
- små tomater
- 200 g
- rødløg
- 1
- granatæbler
- ½
- olivenolie
- 3 spsk.
- citronsaft
- 2 spsk.
- grov sennep
- 1 tsk.
- flydende honning
- 1 tsk.
- salt og peber
Til servering
- parmaskinke
- 4 skiver
Sådan gør du
Aspargestærter
Tænd ovnen på 200°. Rens aspargesene, og bræk de nederste, træede ender af. Skær aspargesene over på langs.
Rul butterdejen ud, og skær den i 4 firkanter på ca. 10 x 12 cm. Rids butterdejsfirkanterne forsigtigt med en kniv, så der bliver ca. 2 cm fri ud til kanten.
Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål, og pensl det rundt i kanten på butterdejsstykkerne.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Riv parmesanen fint. Rør citronskal, parmesan, cremefraiche, herbes de Provence, salt og peber sammen i en skål, og smør det ud på butterdejsstykkerne.
Fordel asparges og pinjekerner oven på cremen, og bag butterdejstærterne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne, og kanterne er puffet op.
Salat
Skyl og afdryp salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bank granatæblekernerne ud, og kassér de hvide hinder.
Bland salat, tomater og rødløg sammen i en salatskål. Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten, og drys med granatæblekerner.
Servering
Anret en skive parmaskinke oven på de nybagte aspargestærter, og servér med salaten.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner