Små aspargestærter med parmaskinke og grøn salat

3. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Det er ekstra delikat at få sin helt egen tærte. Men skal det gå stærkt, kan du i stedet lave én stor tærte.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rens aspargesene, og bræk de nederste, træede ender af. Skær aspargesene over på langs.
Rul butterdejen ud, og skær den i 4 firkanter på ca. 10 x 12 cm. Rids butterdejsfirkanterne forsigtigt med en kniv, så der bliver ca. 2 cm fri ud til kanten.
Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål, og pensl det rundt i kanten på butterdejsstykkerne.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Riv parmesanen fint. Rør citronskal, parmesan, cremefraiche, herbes de Provence, salt og peber sammen i en skål, og smør det ud på butterdejsstykkerne.
Fordel asparges og pinjekerner oven på cremen, og bag butterdejstærterne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne, og kanterne er puffet op.
Skyl og afdryp salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bank granatæblekernerne ud, og kassér de hvide hinder.
Bland salat, tomater og rødløg sammen i en salatskål. Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten, og drys med granatæblekerner.
Anret en skive parmaskinke oven på de nybagte aspargestærter, og servér med salaten. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar