Små aspargestærter med parmaskinke og grøn salat

Det er ekstra delikat at få sin helt egen tærte. Men skal det gå stærkt, kan du i stedet lave én stor tærte.

Små aspargestærter med parmaskinke og grøn salat
31-60 min.

(0)

3. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Aspargestærter

grønne asparges
2 bundter
butterdej
1 ark
æg
1
usprøjtet citroner
1
parmesan
25 g
cremefraiche 18 %
1½ dl
herbes de Provence
1 tsk.
salt og peber
pinjekerner
30 g

Salat

blandet grøn salat
75 g
små tomater
200 g
rødløg
1
granatæbler
½
olivenolie
3 spsk.
citronsaft
2 spsk.
grov sennep
1 tsk.
flydende honning
1 tsk.
salt og peber

Til servering

parmaskinke
4 skiver

Sådan gør du

Aspargestærter

Tænd ovnen på 200°. Rens aspargesene, og bræk de nederste, træede ender af. Skær aspargesene over på langs.
Rul butterdejen ud, og skær den i 4 firkanter på ca. 10 x 12 cm. Rids butterdejsfirkanterne forsigtigt med en kniv, så der bliver ca. 2 cm fri ud til kanten.
Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål, og pensl det rundt i kanten på butterdejsstykkerne.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Riv parmesanen fint. Rør citronskal, parmesan, cremefraiche, herbes de Provence, salt og peber sammen i en skål, og smør det ud på butterdejsstykkerne.
Fordel asparges og pinjekerner oven på cremen, og bag butterdejstærterne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne, og kanterne er puffet op.

Salat

Skyl og afdryp salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bank granatæblekernerne ud, og kassér de hvide hinder.
Bland salat, tomater og rødløg sammen i en salatskål. Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten, og drys med granatæblekerner.

Servering

Anret en skive parmaskinke oven på de nybagte aspargestærter, og servér med salaten. 

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'