Små æbletærter med kokos
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Lad duften af friskbagte æbletærter med kokos sprede sig i hele huset. Servér kagerne til en god kop te eller kaffe og med lidt flødeskum til.
Bemærk
Hviletid, dej: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
seks små, høje tærteforme, ca. 8 cm i diameter
tørrede bønner til forbagning
Sådan gør du
Rør mel sammen med farin og smør skåret i tern. Saml dejen med æggeblommer.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og læg den på køl i 1 time. Tænd ovnen på 160°.
Smør formene, og fordel dejen heri. Skær overskydende dej væk fra kanterne, og prik bunden med en gaffel. Læg bagepapir ovenpå, og fyld formene med bønner. Bag tærtebundene i 8 minutter.
Fjern bagepapir og bønner, og bag bundene i yderligere 4 minutter. Tag dem ud af ovnen, og afkøl let.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør mel og kokosmel i. Smelt smørret, og bland det i.
Fordel blandingen oven på tærtebundene. Skru ovnen op til 180°.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland æbler med sukker, vaniljekorn og kokosflager, og fordel dem i tærterne.
Bag tærterne i ovnen i ca. 20 minutter. Servér med fløde pisket til let flødeskum.
Tip!
Tærtebundene skal forbages med bønner, så bundene bliver flotte og jævne. Du kan købe keramiske bagebønner, beregnet til formålet, i isenkrambutikker, men du kan også bare bruge almindelige tørrede bønner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk