Små æblepandekager med vaniljecreme og jordbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Pandekagerne bliver saftige, når der bliver blandet revet æble i dejen. Servér med en lækker vaniljecreme og jordbær til!
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene sammen med fromage frais og sirup i en skål. Sæt vaniljecremen i køleskabet, til den skal bruges.
Rens jordbærrene, og skær dem i halve.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel i en stor skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål, brug et piskeris.
Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør de revne æbler i æggeblandingen med en ske, og hæld det over melblandingen i den anden skål. Rør dejen grundigt sammen med en ske, til den er ensartet og uden melklumper.
Opvarm en pande med lidt smør. Hæld 2 spsk. pandekagedej på panden, og bred dejen ud til en lille, tyk pandekage (ca. 8-9 cm i diameter). Bag pandekagen i 2-3 minutter på hver side, så den bliver flot gylden.
Fortsæt med at bage små pandekager på denne måde, indtil al dejen er brugt. Kom lidt smør på panden, hver gang du skal til at bage en ny pandekage. Læg pandekagerne i en stabel på en tallerken, efterhånden som de er færdigbagte, og hold dem lune under et stykke alufolie.
Server pandekagerne med vaniljecreme og jordbær.
Tip!
I stedet for vaniljecremen kan pandekagerne serveres med vaniljeis eller flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Sunde pandekager med havregryn