Små æblekager med remonce

Små sprøde æbletærter, der fra oven ligner en smuk blomst. Servér kagerne, som de er eller med en god klat flødeskum med vanilje.

Små æblekager med remonce
0-30 min.

(0)

7. maj 2020 af Julie HeyFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hviletid: ½-1 time.

Ingredienser

stk.

Tærtebunde

smør
100 g
sukker
100 g
hvedemel
200 g
bagepulver
¼ tsk.
stort æg
1
smør til formen

Fyld

marcipan
150 g
sukker
150 g
blødt smør
150 g
æbler
4
sukker til drys
3 spsk.

Til servering

piskefløde
2½ dl
vaniljepasta (f.eks. fra Dr. Oetker)
½ tsk.

Udstyr

  • 6 små tærteforme, 10 cm i diameter

Sådan gør du

Tærtebunde

Riv smørret, og pisk det sammen med sukker. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen under omrøring.
Saml dejen med sammenpisket æg, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½-1 time.

Fyld

Tænd ovnen på 175° varmluft. Riv marcipanen, og pisk den sammen med sukker. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk til en tyk remonce.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver, evt. på en mandolin.
Del dejen i 6 stykker, og tril hvert stykke til en kugle. Udrul kuglerne i lidt mel til 6 cirkler. Kom dejen i 6 smurte forme, og fordel remoncen i bundene.
Sæt æbleskiverne på højkant ned i cremen, så det til sidst ligner små blomster. Start ude i kanten, og arbejd rundt og ind mod midten.
Drys kagerne med sukker, og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til kanten er gylden, og remoncen bobler let.
Lad kagerne afkøle i formene på en rist. Pisk fløden til skum, smag til med vanilje, og servér til æblekagerne.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'