Små æblekager med remonce
7. maj 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Små sprøde æbletærter, der fra oven ligner en smuk blomst. Servér kagerne, som de er eller med en god klat flødeskum med vanilje.
Bemærk
Hviletid: ½-1 time.
Ingredienser
Udstyr
6 små tærteforme, 10 cm i diameter
Sådan gør du
Riv smørret, og pisk det sammen med sukker. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen under omrøring.
Saml dejen med sammenpisket æg, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½-1 time.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Riv marcipanen, og pisk den sammen med sukker. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk til en tyk remonce.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver, evt. på en mandolin.
Del dejen i 6 stykker, og tril hvert stykke til en kugle. Udrul kuglerne i lidt mel til 6 cirkler. Kom dejen i 6 smurte forme, og fordel remoncen i bundene.
Sæt æbleskiverne på højkant ned i cremen, så det til sidst ligner små blomster. Start ude i kanten, og arbejd rundt og ind mod midten.
Drys kagerne med sukker, og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til kanten er gylden, og remoncen bobler let.
Lad kagerne afkøle i formene på en rist. Pisk fløden til skum, smag til med vanilje, og servér til æblekagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk