Små æblekager med remonce
Små sprøde æbletærter, der fra oven ligner en smuk blomst. Servér kagerne, som de er eller med en god klat flødeskum med vanilje.

0-30 min.
(0)
7. maj 2020 af Julie HeyFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hviletid: ½-1 time.
Ingredienser
stk.
Tærtebunde
- smør
- 100 g
- sukker
- 100 g
- hvedemel
- 200 g
- bagepulver
- ¼ tsk.
- stort æg
- 1
- smør til formen
Fyld
- marcipan
- 150 g
- sukker
- 150 g
- blødt smør
- 150 g
- æbler
- 4
- sukker til drys
- 3 spsk.
Til servering
- piskefløde
- 2½ dl
- vaniljepasta (f.eks. fra Dr. Oetker)
- ½ tsk.
Udstyr
- 6 små tærteforme, 10 cm i diameter
Sådan gør du
Tærtebunde
Riv smørret, og pisk det sammen med sukker. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen under omrøring.
Saml dejen med sammenpisket æg, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½-1 time.
Fyld
Tænd ovnen på 175° varmluft. Riv marcipanen, og pisk den sammen med sukker. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk til en tyk remonce.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver, evt. på en mandolin.
Del dejen i 6 stykker, og tril hvert stykke til en kugle. Udrul kuglerne i lidt mel til 6 cirkler. Kom dejen i 6 smurte forme, og fordel remoncen i bundene.
Sæt æbleskiverne på højkant ned i cremen, så det til sidst ligner små blomster. Start ude i kanten, og arbejd rundt og ind mod midten.
Drys kagerne med sukker, og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til kanten er gylden, og remoncen bobler let.
Lad kagerne afkøle i formene på en rist. Pisk fløden til skum, smag til med vanilje, og servér til æblekagerne.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner