Sliders med vagtelæg og sprøde bønner
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
Vagtelæg har den perfekte størrelse til disse små burgere, som både vil vække glæde hos børn og voksne.
Ingredienser
Udstyr
en udstikkerform, fem cm i diameter
Sådan gør du
Blend cremefraiche med dild og purløg i en minihakker til en grøn creme (eller hak urterne fint, og rør det sammen). Smag til med salt og peber.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Steg løgskiverne i smør på en pande ved svag varme, drys med sukker, og krydr med salt.
Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver. Kog de øvrige ingredienser sammen. Hæld lagen over agurkeskiverne.
Skyl og nip bønnerne, og steg dem godt på alle sider i lidt olie på en pande. Rens chilien, og hak den fint. Drys bønnerne med chili og salt.
Form kødet til små bøffer. Steg dem i olie på en pande, og krydr med salt og peber.
Smelt smør på en pande. Slå æggene ud, og steg dem ved lav varme, til æggehviden har en fast konsistens.
Stik burgerbollerne ud til små boller med en udstikkerform, og flæk dem. Rist bollerne. Smør urtedressing på den nederste halvdel, og smør ketchup på den øverste. Læg bollerne sammen med bøf, syltet agurk, bløde løg og spejlæg. Servér med de sprøde bønner.
Tip!
I nogle butikker kan du få burgerboller i sliderstørrelse. Så slipper du for at stikke store boller ud til mindre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også:Den bedste opskrift på sliders
Powered by Froala Editor