Sliders med vagtelæg og sprøde bønner

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Vagtelæg har den perfekte størrelse til disse små burgere, som både vil vække glæde hos børn og voksne.

Ingredienser

Udstyr

en udstikkerform, fem cm i diameter

Sådan gør du

Blend cremefraiche med dild og purløg i en minihakker til en grøn creme (eller hak urterne fint, og rør det sammen). Smag til med salt og peber.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Steg løgskiverne i smør på en pande ved svag varme, drys med sukker, og krydr med salt.
Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver. Kog de øvrige ingredienser sammen. Hæld lagen over agurkeskiverne.
Skyl og nip bønnerne, og steg dem godt på alle sider i lidt olie på en pande. Rens chilien, og hak den fint. Drys bønnerne med chili og salt.
Form kødet til små bøffer. Steg dem i olie på en pande, og krydr med salt og peber.
Smelt smør på en pande. Slå æggene ud, og steg dem ved lav varme, til æggehviden har en fast konsistens.
Stik burgerbollerne ud til små boller med en udstikkerform, og flæk dem. Rist bollerne. Smør urtedressing på den nederste halvdel, og smør ketchup på den øverste. Læg bollerne sammen med bøf, syltet agurk, bløde løg og spejlæg. Servér med de sprøde bønner.

Tip!

I nogle butikker kan du få burgerboller i sliderstørrelse. Så slipper du for at stikke store boller ud til mindre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar