Sliders med sprød torsk og sauce tartare

16. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Fiskeburgere føles lidt lettere og sundere end okseburgere, og når du serverer dem i ministørrelse, ser det helt eksklusivt og ekstra lækkert ud.

Bemærk
Torskefarsen skal trække i 20 minutter, før du steger den til bøffer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær torsken i grove stykker. Pil løget, og hak det groft. Fyld torsk og løg i en foodprocessor sammen med sennep og æg, og kør, til du har en forholdsvis ensartet masse. Tilsæt mel og fløde, salt og peber, og kør til en ensartet fars. Lad farsen hvile i 20 minutter.
Form torskefarsen til 8 sliderbøffer, og steg dem på en pande i smør i 3-4 minutter på hver side.
Rør cremefraiche, sennep og mayonnaise sammen. Hak kapers, cornichoner, purløg og dild fint, og rør dem sammen med cremefraiche-blandingen. Tilsæt fintrevet citronskal, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
Varm bollerne i ovnen eller på en brødrister, flæk dem, og smør dem med tatarsauce. Læg et salatblad på underbollerne, og dernæst de nylavede torskebøffer. Læg overbollen på, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og tricks til opskriften på sliders

De snaskede sliders er genial gæstemad, for så kan alle om bordet smage lidt af det hele og gå efter lige det fyld, de foretrækker. I opskriften her er de serveret med sprød torsk, men du kan variere fyldet i det uendelige. Servér burgerne som en del af et tapasbord eller til en uformel fest, hvor gæsterne ikke behøver sidde samlet om bordet.

Hvad er sliders?

En slider er en amerikansk betegnelse for en lille burger, hvor bollen er ca. 5 cm i diameter. Du kan fylde dem med alt fra oksekød og bacon til paneret fisk og gedeost. Det geniale ved sliders er, at du ikke behøver vælge – du kan bare lave alle varianterne og lade gæsterne række ud efter deres favorit.

Hvor mange sliders skal man beregne per person?

Hvor mange sliders, du skal beregne per person, afhænger selvfølgelig af, hvor stor appetit du og dine gæster har. Men en god tommelfingerregel er tre sliders per mund.

Hvor kan man købe sliders?

Du kan købe de små burgerboller i de fleste supermarkeder eller bage dem selv efter denne opskrift. Hvis du følger opskriften, skal du dog huske at forme bollerne i sliderstørrelse og måske reducere bagetiden en smule.

Hvilket fyld kan jeg bruge til sliders?

Du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvad du vil servere de små burgere med, men her er nogle forslag:

Kød/protein:

  • Oksekødsbøf
  • Kyllingebryst
  • Kikærtebøf
  • Paneret fisk
  • Friteret blomkål
  • Flæskesteg
  • Halloumi
  • Lammebryst
  • Crab cakes
  • Rødbedebøf
  • Spejlæg
  • Andebryst

Dressinger/dips:

  • Guacamole
  • Tomatsalsa
  • Aioli
  • Løgkompot
  • Ketchup
  • Chilimayo
  • Mayonnaise
  • Tzatziki
  • Trøffelmayo
  • Urtedressing

Andet tilbehør:

  • Syltede rødløg
  • Coleslaw
  • Bagte tomater
  • Syltet radise
  • Bacon
  • Friteret løg
  • Karamelliserede svampe
  • Syltet agurk
  • Blåskimmelost

PRØV EN AF VORES FAVORITOPSKRIFTER PÅ SLIDERS:

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar