Sliders med kylling, forårsløg og hvidløgsmayo
17. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sprøde kyllingebøffer i kærligt favntag med hjemmebagte briocheboller og masser af hvidløgsmayo. Mums, det er hjemmelavet fastfood, når det er allerbedst!
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en stor skål, og tilsæt æggene. Bland hvedemel og evt. maltmel (maltmelet giver farve og smag),og rør det i gærblandingen lidt efter lidt.
Ælt dejen i ca. 5 minutter, til den er glat. Tilsæt smør skåret i tern og salt, og ælt, til det er indarbejdet i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Form dejen til det ønskede antal boller, og lad dem efterhæve i 30 minutter (drys evt. med lidt mere maltmel). Bag dem i 12-15 minutter i en 200° varm ovn.
Pil og hak løget. Rør kyllingekød sammen med løg, mel, æg, paprika og salt. Lad det trække i ca. 15 minutter på køl.
Form farsen til små bøffer, og vend dem i rasp. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side.
Rens forårsløg, og skær den yderste top og bund af. Steg forårsløgene i lidt olie på en pande, til de falder sammen.
Tilsæt honning, eddike, salt og peber, og lad det koge ind, til løgene er let glaserede.
Pil hvidløg, og knus dem i en morter sammen med salt. Tilsæt æggeblomme og eddike. Arbejd det godt sammen, og tilsæt olien i en tynd stråle, mens der stødes. Fortsæt, til konsistensen er som tyk mayonnaise.
Rens peberfrugter, og skær dem i tynde skiver. Flæk de lune boller, og smør dem med hvidløgsmayo. Fyld dem med peberfrugt, kyllingebøffer og glaserede forårsløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også:Den bedste opskrift på sliders
Powered by Froala Editor