Sliders med grillet flanksteak og avocado
22. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
De små, lækre mini-burgere er fyldt med grillet okse, krydrede løg og den lækreste chilimayonnaise. Beregn 2-3 stk. per person.
Ingredienser
Sådan gør du
Gnid kødet med lidt olie, og grill det på en brandvarm havegrill eller grillpande i 3-4 minutter på hver side. Krydr kødet med salt og peber, og lad det trække i 10 minutter.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Steg dem i olie på en stor pande ved middelvarme i 10-15 minutter, til de er møre og gyldne. Krydr med salt, sukker, paprika, løgpulver og oregano, og steg kort. Tag panden af varmen.
Rør mayonnaise med hakket chipotle i en skål, og smag til med limesaft og salt.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker, der passer til bollerne.
Flæk bollerne, og lun dem på grillen eller grillpanden. Riv parmesanen fint over de varme løg.
Smør bollerne med chipotle-creme, og fyld dem med salat, tomat, avocado, flanksteak, løg og koriander. Hold dem evt. sammen med et træspyd. Servér straks.
Tip!
Chipotle i adobosauce er røget chili i en krydret tomatsauce, der fås på dåse hos etniske købmænd og velassorterede supermarkeder. Du kan også bruge almindelig chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk