Slåensirup

19. februar 2021 af .

Foto: Anders Schønnemann

Siruppen med slåenbær er nem at lave, og så kan den bruges både til desserter og kager og i det salte køkken.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring alle ingredienserne i kog i en gryde, og lad det koge i 15 minutter.
Sigt væsken gennem en sigte, og undgå at presse for meget, da det bare skal være den rene saft, der løber igennem.
Hæld den klare saft tilbage i gryden, og kog den ind, til den har konsistens som sirup.
Lad siruppen køle lidt af, og fyld den på et glas med tætsluttende låg.
Brug siruppen på yoghurt, i dressinger, marinader eller varme retter med f.eks. rodfrugter og vildt til både at give sødme og syre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar