Slåensirup
19. februar 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Siruppen med slåenbær er nem at lave, og så kan den bruges både til desserter og kager og i det salte køkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring alle ingredienserne i kog i en gryde, og lad det koge i 15 minutter.
Sigt væsken gennem en sigte, og undgå at presse for meget, da det bare skal være den rene saft, der løber igennem.
Hæld den klare saft tilbage i gryden, og kog den ind, til den har konsistens som sirup.
Lad siruppen køle lidt af, og fyld den på et glas med tætsluttende låg.
Brug siruppen på yoghurt, i dressinger, marinader eller varme retter med f.eks. rodfrugter og vildt til både at give sødme og syre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk