Skyrfromage med granatæblekerner og ristede mandelsplitter

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Ymeren er skiftet ud med skyr, som har et lavere indhold af fedt og samtidig er rig på proteiner.

Bemærk
Skyrfromagen skal køle af og sætte sig i mindst 3 timer, inden den er klar til at blive anrettet og serveret. Du kan også lave desserten dagen før, så du blot behøver at pynte den, lige inden den skal serveres.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg de 3 blade husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Rør vaniljekorn sammen med skyr og agave-sirup i en skål.
Hæld 1 dl piskefløde i en skål, og pisk den til skum med en elpisker. Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag straks gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand, og læg den direkte i den varme fløde. Rør kraftigt, til husblassen er helt opløst i fløden.
Tag ca. 2 spsk. af skyrblandingen, og rør den ud i den varme fløde-husblas-blanding, så den afkøles en smule. Hæld denne blanding over i resten af skyrblandingen, og rør sammen til en jævn creme. Vend forsigtigt flødeskummet i til sidst. Fordel skyrfromagen i 4-6 små portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
Massér granatæblet, og halvér det. Hold det over en skål, og bank hårdt på skallen med en stor ske, så de spiselige røde kerner falder ud. Pil resten af kernerne ud, fjern de hvide hinder, og sigt saften fra.
Rist mandelsplitterne gyldne på en tør pande. Anret granatæblekerner og mandelsplitter oven på skyrfromagen lige inden servering.

Tip!

Det er ikke svært at bruge husblas, hvis bare man følger opskriften. Husblas skal lægges i blød i koldt vand i 10 minutter før brug. Læg bladene i vandet ét ad gangen, så de ikke klæber sammen, og sørg for, at alle bladene er helt dækkede af vand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Prøv også en klassisk appelsinfromage

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar