Skyrfromage med granatæblekerner og ristede mandelsplitter

Ymeren er skiftet ud med skyr, som har et lavere indhold af fedt og samtidig er rig på proteiner.

Skyrfromage med granatæblekerner og ristede mandelsplitter
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Skyrfromagen skal køle af og sætte sig i mindst 3 timer, inden den er klar til at blive anrettet og serveret. Du kan også lave desserten dagen før, så du blot behøver at pynte den, lige inden den skal serveres.

Ingredienser

personer
husblas
3 blade
vaniljestænger
1
skyr
400 g
lys agavesirup
45 g
piskefløde
2 dl
granatæbler
1
mandelsplitter
50 g

Sådan gør du

Læg de 3 blade husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Rør vaniljekorn sammen med skyr og agave-sirup i en skål.
Hæld 1 dl piskefløde i en skål, og pisk den til skum med en elpisker. Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag straks gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand, og læg den direkte i den varme fløde. Rør kraftigt, til husblassen er helt opløst i fløden.
Tag ca. 2 spsk. af skyrblandingen, og rør den ud i den varme fløde-husblas-blanding, så den afkøles en smule. Hæld denne blanding over i resten af skyrblandingen, og rør sammen til en jævn creme. Vend forsigtigt flødeskummet i til sidst. Fordel skyrfromagen i 4-6 små portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
Massér granatæblet, og halvér det. Hold det over en skål, og bank hårdt på skallen med en stor ske, så de spiselige røde kerner falder ud. Pil resten af kernerne ud, fjern de hvide hinder, og sigt saften fra.
Rist mandelsplitterne gyldne på en tør pande. Anret granatæblekerner og mandelsplitter oven på skyrfromagen lige inden servering.

Tip!

Det er ikke svært at bruge husblas, hvis bare man følger opskriften. Husblas skal lægges i blød i koldt vand i 10 minutter før brug. Læg bladene i vandet ét ad gangen, så de ikke klæber sammen, og sørg for, at alle bladene er helt dækkede af vand.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Prøv også en klassisk appelsinfromage

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'