Skyrboller

9. juni 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Her får du en skøn og fyldig proteinbolle, som mætter godt på grund af det høje indhold af både æg, skyr og havregryn.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Pisk æg og skyr sammen i en skål med et piskeris.
Tilsæt havregryn, solsikkekerner, bagepulver, kardemomme, salt og revne gulerødder, og rør det hele sammen med en ske til en ensartet dej.
Dæk skålen med et viskestykke, og lad den hvile i 15 minutter.
Tænd ovnen på 190°, og læg bagepapir på en bageplade. Dyp to skeer i vand, og brug dem til at forme 12 rustikke boller af dejen med – dejen er klistret, men kan godt formes til runde boller.
Fordel bollerne på bagepladen, drys med solsikkekerner, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl dem på en bagerist. Opbevar bollerne i en frysepose på køl indtil servering. Bollerne kan flækkes og lægges sammen med pålæg, men de er også gode blot til at gnave af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar