Skumfiduser med flormelis
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Jakob Helbig
De her skumfiduser koster et klistret køkken, men slår de traditionelle skumfiduser både i smag og konsistens.
Ingredienser
Udstyr
et sukker- eller stegetermometer
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland det meste sukker, vand, glukosesirup og vaniljekorn i en lille gryde, og bring det i kog.
Pisk æggehvider og den lille rest sukker let sammen i en røremaskine eller med en elpisker.
Lad sukkermassen koge, til den er præcis 117° varm (brug et sukker- eller stegetermometer). Tag gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme sukkermasse.
Hæld straks sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle, mens røremaskinen/elpiskeren kører. Pisk kraftigt i ca. 10 minutter, til skummet er fast og sejt.
Drys et ark bagepapir med flormelis, og fordel skummet herpå. Lad det tørre ved stuetemperatur i 2 timer. Skær massen i små firkanter med en varm kniv, og vend skumfiduserne i mere flormelis, så de ikke klistrer.
Tip!
Rør frysetørret hindbær eller lakridspulver i massen for at få ny smag og farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk