Skumfiduser med flormelis

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

De her skumfiduser koster et klistret køkken, men slår de traditionelle skumfiduser både i smag og konsistens.

Ingredienser

Udstyr

et sukker- eller stegetermometer

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland det meste sukker, vand, glukosesirup og vaniljekorn i en lille gryde, og bring det i kog.
Pisk æggehvider og den lille rest sukker let sammen i en røremaskine eller med en elpisker.
Lad sukkermassen koge, til den er præcis 117° varm (brug et sukker- eller stegetermometer). Tag gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme sukkermasse.
Hæld straks sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle, mens røremaskinen/elpiskeren kører. Pisk kraftigt i ca. 10 minutter, til skummet er fast og sejt.
Drys et ark bagepapir med flormelis, og fordel skummet herpå. Lad det tørre ved stuetemperatur i 2 timer. Skær massen i små firkanter med en varm kniv, og vend skumfiduserne i mere flormelis, så de ikke klistrer.

Tip!

Rør frysetørret hindbær eller lakridspulver i massen for at få ny smag og farve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar