Skumfiduser med brombær
8. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Hjemmelavede skumfiduser er ikke specielt svære at trylle frem, og de bløde, luftige stykker smager væsentlig bedre end dem, du køber i slikbutikken. Og så kan du selvfølgelig smagssætte dem, lige som du har lyst!
Bemærk
Hviletid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring brombær og vand i kog i en gryde. Si dem gennem en sigte, og hæld 1 dl af brombærsaften tilbage i en ren gryde.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Bland brombærsaft, sukker og vaniljesukker i gryden. Bring det i kog. Lad sukkermassen koge, til den er præcis 117°. Tag gryden af varmen.
Vrid husblas fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme sukkermasse.
Hæld blandingen i en skål. Pisk kraftigt i ca. 10 minutter, så skummet bliver fast og sejt.
Drys flormelis i et firkantet fad med høje kanter, og fordel skummet. Fæst skummet på siderne af formen, så det ikke lægger sig som en klump i midten af fadet. Drys flormelis på toppen, og tryk det forsigtigt lidt fladere med hænderne. Drys hænderne med mere flormelis, hvis de klistrer fast. Lad skummet stå i 3 timer.
Skær massen i firkanter med en kniv. Vend alle siderne af skumfiduserne i flormelis, og servér.
Tip!
Du kan erstatte den hjemmekogte brombærsaft med anden saft på flaske. Brug 1 dl koncentrat af f.eks. jordbærsaft eller hindbærsaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk