Skumfidus-snitter med hindbær og mørk chokolade

31. august 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Snitterne består af en dejlig sprød bund, et sødt lag hindbærmarmelade, bløde skumfiduser og mørk chokolade på toppen. Et hit, hvis mange søde munde skal mættes.

Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 33 x 23 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smør bageformen med lidt smør, og beklæd den med bagepapir.
Smelt smørret i en gryde. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en skål, og tilsæt det smeltede smør. Rør dejen sammen, til den samler sig.
Pres dejen ud i bunden af bageformen med hænderne, så den ligger i et jævnt lag. Sæt kiksebunden i fryseren i 15 minutter.
Tag kiksebunden ud af fryseren, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er let gylden. Afkøl let på en bagerist.
Smør hindbærmarmelade på bunden, og drys med et tæt lag skumfiduser.
Skru ovntemperaturen op til 235°. Bag kagen i ovnen i 3-4 minutter, til skumfiduserne puffer let op og bliver let gyldne. Hold øje med kagen hele tiden, og gå endelig ikke væk fra ovnen undervejs! Tag kagen ud, og lad den hvile på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, tilsæt olie, og rør det sammen.
Fordel chokoladen oven på kagen i et jævnt lag, og drys med frysetørrede hindbær. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer. Brug herefter en stor kniv dyppet i varmt vand til at skære kagen i ca. 16 snitter. <br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar