Skovbærsnurrer
30. oktober 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Uanset om du har helt styr på snurre-teknikken eller ej, så smager disse med skovbær, marcipan og hvid chokolade helt forrygende!
Bemærk
Hævetid: 1½-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld mælk i en stor skål, og rør gæren ud heri. Rør æg, rørsukker, kardemomme og salt i, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er glat og skinnende. Skær smørret i små tern, og ælt dem ind i dejen.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke et lunt sted i 2 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på 40 x 50 cm.
Smør marmeladen ud på dejen i et tyndt lag. Riv marcipanen groft på et rivejern, hak den hvide chokolade, og fordel begge dele på dejen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag. Skær ca. 12 strimler på tværs af dejen på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren, og sæt den på en bageplade med bagepapir.
Lad snurrerne hæve til dobbelt størrelse i 1½-2 timer.
Forvarm ovnen til 225° varmluft, og bag snurrerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er flot gyldne.
Rør honning og kogende vand sammen i en skål, og pensl snurrerne med glacen, så snart de kommer ud af ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk