Skovbærmousse med grov chokoladecrumble
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Forkæl dine gæster med en simpel, men vanvittigt lækker skovbærmousse. Den mørke crumble på toppen giver farvekontrast, knas og ekstra sødme.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak mandlerne groft. Bland smør, mel, farin, kakao, salt og hakkede mandler i en skål. Ælt blandingen sammen med fingrene, til den har en grov, smuldrende konsistens.
Tænd ovnen på 150°. Fordel den grove chokoladecrumble på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 15 minutter. Afkøl crumblen, og smuldr den forsigtigt.
Læg husblasbladene i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring frosne skovbær, sukker, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og citronsaft i kog i en gryde. Lad bærrene småkoge i 5 minutter. Pres den kogte skovbærblanding gennem en finmasket si og ned i en skål. Gem den faste bærkompot.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den straks ud i den varme bærsaft. Lad saften køle af i 10 minutter.
Pisk fløden til skum, og rør skyr i. Vend forsigtigt flødeskummet og saften sammen ad flere omgange, til blandingen er jævn og ensartet.
Fordel straks skovbærmoussen i portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 4 timer. Pynt med chokoladecrumble, frysetørret hindbær og skovsyre ved servering.
Tip!
Brug den overskydende skovbærkompot som luksuriøs topping på yoghurt, på pandekager eller i en smoothie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk