Skovbærmazarin med citron og hvid chokolade
13. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
En skovbærblanding fra frost byder på bl.a. hindbær, solbær, blåbær og ribs og er en lækker blanding af sommerens høst. Den saftige kage kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen og opbevares på køl indtil servering.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, ca. 22 x 22 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen.
Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og blødt smør med en elpisker i en skål. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Bland mel, vaniljesukker og salt i en skål, og rør det i dejen.
Riv citronskallen fint, pres saften, og rør det hele i dejen. Hak chokoladen groft, og vend ca. halvdelen i dejen.
Fordel dejen i formen, og drys med skovbær og resten af den hvide chokolade.
Bag mazarinkagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er fast i kanten, men stadig føles en smule fugtig i midten. Tag den ud, og afkøl den helt – gerne på køl til næste dag.
Skær kagen i 12 firkantede stykker inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk