Skotske æg med pickles
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
De farserede æg har et blødt indre og et knasende sprødt ydre. De er både velegnede som aftensmad fx med en grøn salat til, til frokost eller som en proteinrig morgenmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand i kog i en kasserolle. Læg æggene i vandet med en ske. Kog æggene under låg i 7-9 minutter, afhængigt af størrelsen. Hæld det kogende vand fra, og skyl æggene i koldt vand for at stoppe kogningen. Pil æggene, og læg dem til side.
Tryk farsen af medisterpølsen ud i en skål. Skær skinken i små stykker med en kniv, og hæld den i farsen. Skyl og hak timian og persille. Rør farsen godt sammen med salt, peber og de hakkede krydderurter.
Hæld hvedemel i en skål, og tril de kogte æg i melet. Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet, og læg en stor spiseskefuld af farsen ovenpå. Fold husholdningsfilmen sammen omkring farsen, og pres farsen let sammen til en flad cirkel. Åbn husholdningsfilmen igen, men lad farsen blive liggende på den. Læg et af de kogte æg oven på farsen, og pak farsen rundt omkring ægget. Brug igen husholdningsfilmen til hjælp. Gentag proceduren med resten af de kogte æg.
Hæld rasp i en anden skål. Pisk æg let sammen med en gaffel i en tredje skål. Vend de farserede æg først i mel og så i sammenpisket æg. Rul dem til sidst i rasp.
Opvarm olien i en dyb pande eller i en gryde. Olien skal være så varm, at den syder, når du stikker enden af en tændstik ned i den. Dybsteg æggene i olien i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Læg de varme, dybstegte æg på fedtsugende papir. Halvér dem, og servér med pickles til.
Tip!
Du kan bruge enten raps- eller solsikkeolie i stedet for fritureolie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk