Skipperlabskovs med vildtkød

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Skipperlabskovs er en gammel ret, som blev serveret i skibskøkkenet på sejlskibenes tid, fordi retten kunne stå og passe sig selv i gryden. Her får du en sundere version med selleri, vildtkød og friske rødbeder.

Bemærk
Kogetid: Ca. 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom kød og vand i en gryde med salt, peberkorn og laurbærblade. Kog op, og fjern skum fra overfladen med en ske. Skru ned til lavt blus, og lad kødet koge ved svag varme, mens du ordner grøntsagerne.
Pil og hak løgene. Skræl knoldselleri og kartofler, og skær dem i store tern. Kom løg, knoldselleri og kartofler i gryden med kødet, og kog det hele i 45 minutter.
Rør godt rundt i gryden, så kartoflerne moser lidt ud. Tilsæt lidt mere vand, hvis labskovsen er blevet for tyk. Smag til med mere salt og peber.
Skræl rødbederne, og skær dem i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg rødbederne i en skål med iskoldt vand i 30 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne dryppe godt af. Vend rødbederne med æbleeddike, salt og peber.
Anret labskovsen i en skål eller på et fad, og drys med klippet purløg. Server med de råmarinerede rødbeder og rugbrød.

Tip!

For at vildtkødet i denne ret skal opleves mørt og saftigt, er det vigtigt, at du bruger vildtkød i tern eller vildtsmåkød skåret af hals, bov eller småkød fra køllen. Bruger du fine, møre stykker fra kølle eller ryg, bliver det tørt og leveragtigt i smagen. Kan du ikke skaffe vildtkød i tern, kan du i stedet bruge oksesmåkød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar