Skipperlabskovs med rugbrød og syltede rødbeder
Skipperlabskovs består typisk af kogt kød rørt sammen med kartofler og løg. Her er der også tilsat selleri, der gør retten både sundere og endnu mere smagfuld.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Simretid: 1 time.
Ingredienser
personer
- oksetykkam (eller oksebov eller spidsbryst)
- 600 g
- vand
- 5 dl
- salt
- 1 spsk.
- kartofler
- 500 g
- knoldselleri
- 500 g
- løg
- 3
- laurbærblade
- 3
- frisk timian
- 3 stilke
- hele peberkorn
- 10
- peber
Tilbehør
- groft rugbrød
- 4 skiver
- syltede rødbeder
- 40 g
Sådan gør du
Skær kødet i tern på ca. 3 x 3 cm. Læg kødet i en gryde, og hæld vand på, så kødet er dækket. Tilsæt salt. Bring kødet i kog. Skum urenhederne væk undervejs.
Skrub kartoflerne, og skræl knoldsellerien. Pil løgene. Skær kartofler, selleri og løg i tern, og læg det i gryden sammen med laurbærblade, timian og peberkorn.
Læg låg på gryden, og skru ned for varmen. Lad retten simre i 1 time, til kød og grøntsager er møre.
Fjern laurbærblade og timian. Rør godt rundt i retten, til konsistensen er ensartet.
Servér retten med groft rugbrød og syltede rødbeder. Kværn lidt peber over retten.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Opskrift på syltede rødbeder
Powered by Froala Editor