Skipperlabskovs med rugbrød og syltede rødbeder

Skipperlabskovs består typisk af kogt kød rørt sammen med kartofler og løg. Her er der også tilsat selleri, der gør retten både sundere og endnu mere smagfuld.

Skipperlabskovs med rugbrød og syltede rødbeder
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Simretid: 1 time.

Ingredienser

personer
oksetykkam (eller oksebov eller spidsbryst)
600 g
vand
5 dl
salt
1 spsk.
kartofler
500 g
knoldselleri
500 g
løg
3
laurbærblade
3
frisk timian
3 stilke
hele peberkorn
10
peber

Tilbehør

groft rugbrød
4 skiver
syltede rødbeder
40 g

Sådan gør du

Skær kødet i tern på ca. 3 x 3 cm. Læg kødet i en gryde, og hæld vand på, så kødet er dækket. Tilsæt salt. Bring kødet i kog. Skum urenhederne væk undervejs.
Skrub kartoflerne, og skræl knoldsellerien. Pil løgene. Skær kartofler, selleri og løg i tern, og læg det i gryden sammen med laurbærblade, timian og peberkorn.
Læg låg på gryden, og skru ned for varmen. Lad retten simre i 1 time, til kød og grøntsager er møre.
Fjern laurbærblade og timian. Rør godt rundt i retten, til konsistensen er ensartet.
Servér retten med groft rugbrød og syltede rødbeder. Kværn lidt peber over retten.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'