Skipperlabskovs med rodfrugter
27. oktober 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Skipperlabskovs er en gammel klassiker, der her har fået tilføjet lidt ekstra bid i form af knoldselleri og persillerod. En god familiefavorit!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i tern, og kom det i en gryde med rigeligt koldt vand. Sigt kødet fra, når vandet koger, og skyl det i rindende koldt vand.
Kom kødet i en gryde, hæld øl over, og fyld op med vand, til kødet er dækket. Bring det i kog, og skum af.
Tilsæt hakket løg, laurbærblade, peberkorn og persille. Lad det koge ca. 1½ time under låg ved svag varme.
Skræl kartofler, persillerødder og selleri, og skær dem i mellemstore tern.
Fjern persillekvisten fra gryden, kom kartofler, persillerødder og selleri i, og lad det koge 30-40 minutter, til labskovsen er jævnet, og kartoflerne kogt lidt ud.
Krydr med salt og peber, smag til, og anret i dybe tallerkener.
Drys med tynde løgringe, brøndkarse og karse, og servér gerne med ristet rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk