Skipperlabskovs med lam
17. november 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Skipperlabskovs er rigtig mormormad, men denne udgave vil stensikkert hitte hos alle generationer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rødbeden, og skær den i papirtynde skiver, gerne med et mandolinjern. Pil rødløget, og skær det i tynde både.
Kog rødbede og rødløg op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser under omrøring, til honningen smelter, og lagen akkurat har nået kogepunktet. Tag straks gryden af varmen, og hæld indholdet på et skoldet syltetøjsglas. Lad det køle af.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Steg løg og lammekød i smør i en gryde.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad kartoflerne stege med i gryden. Hæld bouillon på, og tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt. Bring gryden i kog, og sæt låg på.
Lad gryden simre i 1 time, til kartoflerne er udkogte. Rør godt rundt, så kartoflerne bliver til en grov mos, og smag til.
Servér med sennep, purløg og lynsyltet rødbede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk