Skinketærte med spinat
19. marts 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Har du en rest kogt skinke eller hamburgerryg, er det alletiders udgangspunkt for en lækker madtærte med cremet spinatfyld og frisk mozzarella ovenpå.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to slags mel med salt. Hak smør ind i melet til konsistensen er grynet, og saml hurtigt dejen med vand. Form dejen til en kugle, og læg den køligt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°.
Rul dejen ud, og tryk den i en smurt, lille tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 8 minutter.
Skær skinken i tern eller strimler.
Optø spinaten, og kram overskydende væske fra.
Pisk æg med cremefraiche og madlavningsfløde. Rør presset hvidløg, dijonsennep, salt, peber og muskatnød i.
Fordel skinke og spinat over den forbagte tærtebund, hæld æggemassen på, og pluk mozzarella over.
Skru ovnen ned til 180°, og bag tærten i 30-35-40 minutter, til æggemassen har sat sig.
Spis tærten, som den er, eller servér en grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på kogt hamburgerryg