Skinketærte
7. januar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Tærter er gode til både frokost og aftensmad, og det er nemt at lave to på én gang, så der altid er nem og hurtig aftensmad i fryseren. Den her er med færdigkøbte skinkestrimler, porrer og broccoli. Andre slags kød eller grøntsager kan dog også sagtens bruges i stedet for eller sammen med.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Tryk den fast i en smurt tærteform, prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i 8 minutter.
Snit porrer i tynde ringe, og del broccoli i små buketter. Sautér det sammen med presset hvidløg i lidt olie i et par minutter.
Fordel grøntsager og skinke på den forbagte tærtebund.
Pisk æg, hytteost, paprika, salt og peber, og hæld det over.
Drys med plukket mozarella, og bag tærten i ca. 35 minutter ved 175°, til æggemassen har sat sig.
Spis tærten varm eller kold og gerne med friske ærteskud på toppen eller en grøn salat ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk