Skinkestang

Klassikeren fra 1980’erne er god til både aftensmad og frokost, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for fyldets kombinationsmuligheder. Prøv f.eks. at udskifte nogle af ingredienserne i opskriften her med svampe, broccoli, blomkål eller tomat. Og bare fordi det hedder en skinkestang, kan den altså også f.eks. byde på kylling eller rejer.

Skinkestang
0-30 min.

(7)

January 19, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips til opskriften på skinkestang 

Den klassiske skinkestang med butterdej, som vi kender den fra 80’erne, er et hit til både frokost og aftensmad. Den er også ideel at servere på buffetbordet eller til påskefrokosten. Skinkestang kan sagtens forberedes i god tid, så den blot skal i ovnen 25 min. før servering.

I denne opskrift bruger vi porre, gulerødder og peberfrugt, men du kan kombinere fyldet til din skinkestang på alle mulige måder. Prøv f.eks. med svampe, broccoli, spinat, blomkål eller tomat. Og bare fordi det hedder en skinkestang, kan den altså også fyldes med kylling eller rejer. Du kan også lave en vegetarisk version med ekstra grøntsager og krydderurter i osteblandingen.

Flødeosten kan også varieres efter smag og behag. Prøv f.eks. pikantost, krydderurteost eller flødeost naturel.

Sinkestang er desuden en oplagt madspildsret. En rest kogt hamburgerryg, stegt kylling eller de sidste slatne grøntsager fra køleskabet egner sig fortrinligt til skinkestang.

Tilbehør til skinkestang 

Sauce er ikke nødvendigt til den i forvejen smovsede skinkestang. En sprød spidskålssalat, en frisk tomatsalat eller en råkostsalat passer til gengæld godt til den lidt tunge ret. I en snæver vending kan du servere et fad med gnavegrønt til.

Skinkestang kan fryses

Du kan sagtens lave dobbeltportion og fryse den ene skinkestang ned til en anden god gang. Så har du altid et hurtigt måltid klar. Tø den op på køkkenbordet i et par timer, og lun den i ovnen i 12-15 min., eller bag den direkte fra frost i ca. 30. min. Dæk evt. skinkestangen med alufolie, hvis den begynder at blive for mørk.  

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'