Skinkeculotte med jordskokker og rosenkål

Skinkeculotte er en fin lille steg, som sagtens kan serveres til hverdag. Bagte jordskokker, kartofler og rosenkål er lækkert og nemt tilbehør, og honningglaseringen på skinkeculotten sætter prikken over i'et.

Skinkeculotte med jordskokker og rosenkål
0-30 min.

(6)

November 23, 2021 af Christine Bille NielsenFoto: Carina Kruger

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Hvis kartofler og jordskokker er nogenlunde friske, kan du nøjes med at skrubbe dem, før de skæres ud og bages i ovnen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste skinkeculotte

Culotten kommer fra grisens bagende, som kaldes skinken. Den skæres helt præcist fra grisens yderlår og giver et magert stykke kød med lækker fedtkant, der kan steges sprødt – ikke sprødt som sværene på en flæskesteg, men sprødt som på en okseculotte.

Se også: Opskrift på glaseret skinke med kartofler

Skinkeculotten bliver helt perfekt mør og saftig, hvis du bruner den på en pande frøst og bagefter steger den færdigt i ovnen. Husk endelig at ridse fedtkanten på stegen først. Du skal brune stegen på en tør panden, da culottens fedtkant sørger for fedtstof til panden. Bruger du stegetermometer, skal skinkeulottens kernetemperatur være 60-65°, når du tager den ud af ovnen.


Måske du også kan li'