Skinkeculotte med jordskokker og rosenkål

23. november 2021 af .

Foto: Carina Kruger

Skinkeculotte er en fin lille steg, som sagtens kan serveres til hverdag. Bagte jordskokker, kartofler og rosenkål er lækkert og nemt tilbehør, og honningglaseringen på skinkeculotten sætter prikken over i'et.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær fedtkanten på toppen af culotten i firkantede tern uden at skære ned i kødet.
Brun stegen på en tør pande, først på fedtsiden og derefter de andre sider. Krydr med salt og peber, og læg kødet i et lille ovnfast fad. Steg den i ovnen i 20 minutter.
Tag stegen ud af ovnen, og pensl den med honning på toppen. Sæt den i ovnen igen i ca. 5 minutter, til honningen bobler let op.
Lad stegen hvile i 10 minutter, skær den i tynde skiver, og drys med plukket timian.
Halvér kartofler og jordskokker, og bland med rosenkål og olie. Fordel på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i ca. 30 minutter ved 200°, til alt er mørt og gyldenbrunt. Drys med salt.
Servér bagte grøntsager sammen med skinkeculotten og evt. stegesky fra det fad, som skinkeculotten blev stegt i.

Tip!

Hvis kartofler og jordskokker er nogenlunde friske, kan du nøjes med at skrubbe dem, før de skæres ud og bages i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste skinkeculotte

Culotten kommer fra grisens bagende, som kaldes skinken. Den skæres helt præcist fra grisens yderlår og giver et magert stykke kød med lækker fedtkant, der kan steges sprødt – ikke sprødt som sværene på en flæskesteg, men sprødt som på en okseculotte.

Skinkeculotten bliver helt perfekt mør og saftig, hvis du bruner den på en pande frøst og bagefter steger den færdigt i ovnen. Husk endelig at ridse fedtkanten på stegen først. Du skal brune stegen på en tør panden, da culottens fedtkant sørger for fedtstof til panden. Bruger du stegetermometer, skal skinkeulottens kernetemperatur være 60-65°, når du tager den ud af ovnen.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar