Skinke-focaccia med gedeost og grøn salat
Indbydende madbrød, der kan spises med fingrene. Hvis du laver dobbeltportion, er du sikker på, at der også er nok til madpakken.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: 1 time.
Ingredienser
personer
- vand
- 3 dl
- gær
- 10 g
- olivenolie
- 4 spsk.
- salt
- 2 spsk.
- italiensk fuldkornshvedemel
- 1 dl
- italiensk hvedemel (tipo 00)
- 400 g
Fyld
- grøn pesto
- 8 spsk.
- tomater
- 4
- serranoskinke (eller parmaskinke)
- 8 skiver
- frisk gedeost i rulle
- 100 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- frisk rosmarin
- 4 stilke
Grøn salat med vinaigrette
- hjertesalater
- 1
- frisk babyspinat
- 100 g
- pinjekerner
- 40 g
- olivenolie
- 3 spsk.
- æblecidereddike
- 2 spsk.
- akaciehonning
- 1 spsk.
- salt
- peber
Sådan gør du
Rør vand med gær, ⅔ af olien og salt. Rør først halvdelen af melet i. Tilsæt så resten af melet, og ælt grundigt. Pensl dejen med den sidste rest olie, og lad den hæve i 1 time.
Forvarm ovnen til 200°. Del dejen i lige store stykker, så der er 2 til hver. Ælt dem godt. Rul stykkerne ud med en kagerulle, til de er et par cm tykke, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Fyld
Smør dejstykkerne med pesto. Skær tomaterne i skiver, og fordel tomater og skinke på dejen. Skær gedeosten i 16 skiver, og læg dem oven på skinken. Dryp med olie, og drys med rosmarin.
Bag focacciaerne i ovnen i 10-15 minutter, til osten er gylden.
Grøn salat med vinaigrette
Skyl salaten, og bræk hjertesalaten i grove stykker. Vend de 2 slags salat sammen.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Rør olie sammen med æblecidereddike og akaciehonning, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og servér med lune foccaciabrød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner