Skinke-focaccia med gedeost og grøn salat

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Indbydende madbrød, der kan spises med fingrene. Hvis du laver dobbeltportion, er du sikker på, at der også er nok til madpakken.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør vand med gær, ⅔ af olien og salt. Rør først halvdelen af melet i. Tilsæt så resten af melet, og ælt grundigt. Pensl dejen med den sidste rest olie, og lad den hæve i 1 time.
Forvarm ovnen til 200°. Del dejen i lige store stykker, så der er 2 til hver. Ælt dem godt. Rul stykkerne ud med en kagerulle, til de er et par cm tykke, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Smør dejstykkerne med pesto. Skær tomaterne i skiver, og fordel tomater og skinke på dejen. Skær gedeosten i 16 skiver, og læg dem oven på skinken. Dryp med olie, og drys med rosmarin.
Bag focacciaerne i ovnen i 10-15 minutter, til osten er gylden.
Skyl salaten, og bræk hjertesalaten i grove stykker. Vend de 2 slags salat sammen.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Rør olie sammen med æblecidereddike og akaciehonning, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og servér med lune foccaciabrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar