Skinke-focaccia med gedeost og grøn salat

Indbydende madbrød, der kan spises med fingrene. Hvis du laver dobbeltportion, er du sikker på, at der også er nok til madpakken.

Skinke-focaccia med gedeost og grøn salat
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: 1 time.

Ingredienser

personer
vand
3 dl
gær
10 g
olivenolie
4 spsk.
salt
2 spsk.
italiensk fuldkornshvedemel
1 dl
italiensk hvedemel (tipo 00)
400 g

Fyld

grøn pesto
8 spsk.
tomater
4
serranoskinke (eller parmaskinke)
8 skiver
frisk gedeost i rulle
100 g
olivenolie
2 spsk.
frisk rosmarin
4 stilke

Grøn salat med vinaigrette

hjertesalater
1
frisk babyspinat
100 g
pinjekerner
40 g
olivenolie
3 spsk.
æblecidereddike
2 spsk.
akaciehonning
1 spsk.
salt
peber

Sådan gør du

Rør vand med gær, ⅔ af olien og salt. Rør først halvdelen af melet i. Tilsæt så resten af melet, og ælt grundigt. Pensl dejen med den sidste rest olie, og lad den hæve i 1 time.
Forvarm ovnen til 200°. Del dejen i lige store stykker, så der er 2 til hver. Ælt dem godt. Rul stykkerne ud med en kagerulle, til de er et par cm tykke, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.

Fyld

Smør dejstykkerne med pesto. Skær tomaterne i skiver, og fordel tomater og skinke på dejen. Skær gedeosten i 16 skiver, og læg dem oven på skinken. Dryp med olie, og drys med rosmarin.
Bag focacciaerne i ovnen i 10-15 minutter, til osten er gylden.

Grøn salat med vinaigrette

Skyl salaten, og bræk hjertesalaten i grove stykker. Vend de 2 slags salat sammen.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Rør olie sammen med æblecidereddike og akaciehonning, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og servér med lune foccaciabrød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'