Skindstegt torsk med blomkålspuré
30. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sprødt torskeskind, gammeldags smørsauce og et lille riv peberrod. Dette her må være en nyfortolket mormor-klassiker.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær ¾ blomkål i grove tern, og kog dem møre i usaltet vand. Sigt vandet fra, og blend blomkålen til en glat puré. Tilsæt smør og cremefraiche, og smag puréen til med peberrod, citronskal og -saft, salt og peber.
Skær resten af blomkålen ud i helt tynde skiver, og læg dem i isvand.
Drys torskeskindet med salt. Varm en pande op med en smule olie. Steg torskeloins med skindsiden nedad i ca. 5 minutter. Læg smørret på panden, vend fisken, og steg den i 1 minut, til den er færdig.
Anret blomkålspuréen på tallerkener, og læg fisken ovenpå. Drys kapers over fisken, riv citronskal over, og dryp med citronsaft. Top med rå blomkål, evt. friskrevet peberrod samt kørvel og smørsauce fra panden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk