Skindstegt hønebryst, blommesauce og maste kartofler

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Blommesaucen har en let sødlig smag og samler retten på en meget delikat måde.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm olivenolie og smør op på en pande, og brun hønebrysterne først på skindsiden og derefter på den anden side. Krydr kødet med salt og peber.
Halver blommerne, og fjern stenen. Skær blommerne i kvarter, hvis de er meget store. Læg blommerne på panden sammen med hønebrysterne, og lad dem stege med i et par minutter.
Mas de hele, upillede hvidløgsfed med hånden, og læg dem på panden sammen med timiankviste. Hæld vand eller hønsesuppe ved, læg låg over panden, og lad hønebrysterne simre i 15 minutter.
Tag dem op, læg dem på et skærebræt, og lad dem trække, mens blommesaucen laves færdig. Kog sauce og blommer op med smør, og smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra, læg kartoflerne på et fad, og mas dem let med en gaffel. Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber.
Skyl og tør salaten. Rør olivenolie og æbleeddike sammen, og vend dressingen med salaten. Smag til med salt og peber.
Skær hønebrysterne i tynde skiver, og anret dem på et fad. Hæld blommesauce over kødet, og server med de maste kartofler og salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar