Skildpadder med romkaramel

3. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Padderne, som er fyldt med dulce de leche med romsmag, kræver lidt fingersnilde, men er virkelig fine på slikfadet juleaften.

Bemærk
Køletid: Ca. 2 timer og 15 minutter.

Ingredienser

Udstyr

Chokoladeforme, f.eks. med skildpaddeformationer

Sådan gør du

Rør dulce de leche sammen med rom, og smag til.
Hak chokoladen fint, og smelt ⅔ over vandbad til en temperatur på 48°. Tag skålen af varmen, og hæld halvdelen af den smeltede chokolade i resten af den hakkede chokolade. Rør, til den er helt smeltet og blank, og tilsæt nu resten af den smeltede chokolade lidt ad gangen, mens du holder øje med temperaturen. Chokoladen er klar til brug ved 32° og må ikke overstige 34°.
Placér et stort stykke bagepapir på arbejdsbordet. Hæld chokoladen i formene, så bunden af hullerne er helt dækket, og bank let formene mod bordet, så evt. luftbobler forsvinder. Skrab overfladen af formene rene med en paletkniv, og vend bunden i vejret, så det overskydende chokolade løber ud og ned på bagepapiret. Skrab overfladen af formene igen, og stil dem på køl i 5 minutter.
Fyld formene – kun næsten helt til kanten – med romcreme, og sæt dem i fryseren, til overfladen af romcremen er fast.
Stryg nu overfladen med chokolade med en paletkniv, så fyldet er helt omsluttet af chokoladen. Sæt chokoladerne køligt i mindst 2 timer.
Vend forsigtigt dine skildpadder ud af formene. Vrid formene let, og bank dem i bordet, så skildpadderne løsner sig og ligger skinnende og blanke på bordet. Det kræver lidt tålmodighed.

Tip!

Du kan enten købe kondenseret mælk, som du selv koger til tyk karamelsauce i 3 timer – eller du kan købe en kogt variant, som vi har gjort her.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar